27 Ağustos 2014 Çarşamba

Kıymalı Makarna Pastası

Hayırlı geceler...

Bayadır bloğuma post giremiyordum bilgisayarım tamirde olduğu için çok şükür kavuşabildim kendisine:)Neyse efendim geçenlerde yapmış olduğum Makarna pastasını sizinlede paylaşmak istedim.Tadı ve görüntüsü mükemmel.Misafirleriniz için değişik tarif arıyorsunuz bir kez deneyin derim.

Kıymalı Makarna Pastası


Malzemeler

-1 paket Filiz ince uzun makarna
-1 adet soğan
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı biber salçası
-6-7 dal maydanoz
-Karabiber ,tuz
-Zeytinyağı

Beşamel sosu

-3 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı un
-Tuz

Üzeri için 

Kaşar rendesi

Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp makarnaları dik olarak kalıba dizin.



Sonrasında kıymalı harcı hazırlayın.Soğanı küp küp doğrayın ve az zeytinyağında kavurun.Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranan domatesleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.Tuzu ve karabiberi ekleyin.Kavurma işlemi bittikten sonra ince ince kıyılan maydonozları kıymalı harca ekleyin.
Kelepçeli kalıbı büyük borcamın içine koyun.
Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların içine doğru dökün ve üzerini tamamen kıymalı harçla kaplayın.


Sonrasında Beşamel sosu hazırlayın.Süt,tereyağı,un ve tuzu bir tencerede pişirin ben çiğden yapıyorum dilerseniz siz kavurarak da yapabilirsiniz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Beşamel sosu makarnaların üzerine dökün.



Üzerine bolca kaşar rendeleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Makarnayı ılıkken servis etmenizi öneririm sıcakken dağılabiliyor.
Dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. geçen gün denemek isteyip başaramadığım makarna pastası :)) elinize sağlık ne güzel olmuş sizinki,görüntü harika,

    YanıtlaSil
  2. Aslında yapması çok zevkli ama biraz uğraştırıyor teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki