9 Nisan 2014 Çarşamba

Çilekli Rulo Pasta

Merhabalar
Pazar günü kızımın pasta krizi tuttu yine.Bende heraman muzlu yaptığım rulo pastamı bu sefer çilekli olarak yaptım ama tadı mükemmeldi.Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Hazır rulo pastalardan farksız oluyor.Bu zamana kadar yaptığım misafirlerimden hiç eksi not almadım aksine yiyen bir daha yemek istedi:) Tarifime geçeyim.

Çilekli Rulo pasta

Kreması için: 
1 çay bardağı un + 1/2 çay bardağı nişasta, 
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 
4 bardaktan biraz fazla süt, 
1 kaşık tepeleme tereyağı, 
vanilya

Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un+nişasta karışımı (Su bardağın içine 1 kaşık tepeleme nişasta koyup üzerine 1 paket kabartma tozu ekleyip bardağın üzerini un ile tamamlayıp bir kapta karıştırıyoruz)
1/2 çay bardağı sıcak su
1 kaşık sıvıyağ

İlk önce kremayı hazırlıyoruz.Un,nişasta,şeker ve sütü ekleyip bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.Ocağın altınnı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip soğuyana kadar ara ara çırpıyoruz.

Kekikimiz için yumurta aklarıyla sarılarını ayırıyoruz.Aklarına bir fiske tuz atıp mikserin düşük hızından başlayıp yüksek devire kadar kar gibi olana kadar çırpıyoruz.Yine yüksek devirde şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çok koyu bir kıvam oluyor.Bu kıvamı yakaladıktan sonra yumurta sarılarını yavaşça ekliyoruz ve mikseri çalıştırmadan yavaşça karıştırıyoruz.Sonra mikserin en düşük ayarında yaklaşık 1 dakika kadar iyice karışması için çırpıyoruz.

Unlu karışımı 3 seferde eleyerek kek karışımıza ekliyoruz.Karışmayan yerlerini mikserin düşük ayarında kısa süreli olarak karıştırıyoruz.Kaynar suyu ekleyip karıştırıyoruz son olarak 1 kaşık sıvıyağı ekliyoruz hafif karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine düzgünce her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.180 derece fırında yaklaşık olarak 10-11 dakika pişiriyoruz.

Fırından alığ ilk sıcaklığı çıktıktan sonra rulo şekilnde sarıp üzerine nemli bir bez örtüyoruz.Yaklaşık 5 dakika beklettikten sonra ruloyu yavaşça açıp yağlı kağıdı çıkarıyoruz.

Soğumuş olan kremanın bir kısmını üzeri için ayırıyoruz.Diğer kısmını kekin üstüne sürüyoruz kenarlara fazla gelmemesine özen gösterin.İçine doğranmış çilek koydum ben ama muzlusu da çok güzel oluyor ikisininde lezzeti birbirinden farklı.Dilerseniz başka mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz tericihinize kalmış.Çilekleri kremanın üstüne dizip tekrar rulo şeklinde sarıyoruz.Pastanın dışına ayırdığımız kremayı sıvıyoruz.Ve dilediğimiz gibi süslüyoruz.Buzdolabında yaklaşık 6 saat dinlendirip dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..



4 yorum:

  1. Ellerine sağlık pastalar kraliçesi :)
    Ana kız bir butik pastane bekliyorum sizden :D

    YanıtlaSil
  2. Saol gizemimmm baştan bir kursuna gitmek istiyorum bakalım seneye artık kısmet olursa:)

    YanıtlaSil
  3. İlk defa blogunuzu gezmez olaydım dedim. Şakaydı. Ben de yapayım. Olağanüstü görünüyor: afiyetle :)

    YanıtlaSil
  4. Zeynepçim denemeni şiddetle tavsiye ederim çok güzel oluyor teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki