27 Şubat 2014 Perşembe

Moda arama motoru StilGiyin ile tanışalım


Herkese merhabalar...

Sizleri bugün online alışveriş sitesiyle tanıştıracağım.Biz kadınlar giyimi kuşamı süsü püsü çok severiz.Dolabımızdan kıyafetlerimiz taşsa bile yine de gözümüz beğendiğimiz o vitrindeki kıyafetlerde durur.Ne yapar ne eder yine almaya karar veririz.Ama mağazalara göre internetten alışveriş yapmak daha karlı geliyor.İndirimler mağazalara göre daha fazla yapılıyor internetten..İstediğin modeli bulursun bedeni bulamazsın.Tek tek mağaza gezmektense internetten alışveriş yapmak son zamanlarda favorim oldu.Geçtiğimiz gün yeni bir site ile karşılaştım.Stilgiyin 2011 yılından beri faaliyette olan Stilgiyin bir çok online mağazayı tek bir yerde topluyor.

Stilgiyin online satış sitelerinin ürünlerini, arama motoru özelligi haricinde kategorilerin altında keşfetme olanağı sunuyor.Kullanıcılar, kategorilerin altında bulunan fiyat, beden, renk ve marka filtreleme olanaklarıyla istenilen ürüne basit ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. Sonradan bu ürünlere tıklayan kullanıcılar asıl satış yapılan siteye yönlenerek alışveriş yapabiliyorlar.

Moda arama motoru StilGiyin'in çalışma şekli ve faydaları

Modanın arama motoru olarak hizmete giren www.StilGiyin.com’un amacı Türkiye’nin önde gelen online mağazalarını tek çatı altında toplamak. StilGiyin’de giyim ürünleri, son moda ayakkabılar, çantalar, kozmetik ürünleri ve aksesuarlar bir araya getirilerek ziyaretçinin istediği ürüne en kolay yoldan ulaşması hedefleniyor. Ülkemizde çoğalan internet sitelerini biraraya toplamak çok büyük bir ihtiyaçtı. Tüketici alışkanlıklarının değişerek internete yönelmesi ve bu tüketicilerin binlerce site ile karşılaştıkları zamanki ihtiyaçlarını  analiz ederek bu alana Ekim 2011'de adım atıldı.

Stilgiyin.com sitesinde arama motoru özelliğinin olması birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Siteye giriş yapıldığında karşılaşılan arama çubuğuyla arama yapılarak, arzu edilen ürün markası, çeşidi ve rengi fiyatlarıyla listelemek mümkün. Bu listeleme için gerekli olan tek şey istenilen ürünün ne olduğuna dair birkaç anahtar kelime yazmak. Stilgiyin.com ziyaretçilerine istedikleri ürünleri kategoriler altında keşfetme şansı da veriyor. Bu iki avantajın bir araya gelmesiyle alışveriş yapmak çok daha zevkli, hızlı ve kolay deneyim haline geliyor. Örneğin; “36 beden kırmızı elbise” yazıp ara butonuna basılınca yüzlerce markanın bu özelliklerdeki birçok ürünü sergileniyor. İstediğiniz beden, marka ve fiyat aralığını belirleyip alışverişinizi yapabilirsiniz. Başka bir örnekle “yeşil kravat” yazdığınızda önünüze sergilenen ürün yelpazesinden bütçenize uygun fiyat aralığını belirledikten sonra renk seçeneklerinden takım elbisenize yakışacağını düşündüğünüzü seçebilirsiniz. Kullanıcılar istedikleri ürüne hızlı ve kolay yoldan ulaştıktan sonra bu ürünlere tıklayıp, asıl satış yapılan siteye yönlenerek alışverişini tamamlıyorlar.

Sitenin en büyük avantajı, kullanıcılara kazandırdığı zaman. Her siteyi teker teker gezerek, belki de bütün seçenekleri göremeden karar vermeye artık gerek yok. Özellikle meşgul ve çalışan kesim için çok popüler bir durak haline geliyoruz. Her sabah sitelerden gelen e-maillerle ayrı ayrı kampanyaları gezmek yerine StilGiyin’den bir tıkla istediğiniz markayı en iyi fiyata bulabiliyorsunuz. Ayrıca anlaşmalı sitelerle StilGiyin kullanıcılarına indirim kuponları sunuyorlar. Böylece StilGiyin’e gelerek sadece zamanınızdan değil paranızdan da tasarruf etmiş oluyorsunuz.Bizlere sundukları avantajların yanısıra iş ortağı olan sitelere de çok iyi bir pazarlama mecraası olarak yüksek dönüşüm oranlı trafik sağlıyorlar.

Online alışveriş dünyasını bizlere tanıtan Stilgiyin kurucusu Serra Alkoçlar;

Robert Kolej'deki eğitimimden sonra Princeton Üniversitesi'nde Ekonomi ve Finans okudum. New York'ta önce Wall Street'de bankacılık yaptım. Daha sonra ise Princeton Üniversitesi'nin 20 milyar dolarlık fonunu yöneten 20 kişilik ekibe dahil oldum. Burada sorumluluğum Private Equity bölümünde, girişim sermayesi alanındaki yatırım seçeneklerinin araştırmasını yapmaktı. Böylece Çin ve Silikon Vadisi gibi yerleri gezerek birçok girişimci ve yatırım aldıkları fonları tanıma imkanım oldu. Bu işte çalışırken Türkiye'de internet alanında çeşitli olanakları araştırdım ve StilGiyin.com projesi böyle doğdu. StilGiyin’de ortağım sitenin teknik altyapısından sorumlu Cambridge mezunu bilgisayar mühendisi Ender Pickin.

Aylık ziyaretçi sayısı 1 milyona ulaşan sitede 200.000 ürün ve 2500'ü aşkın marka bulunuyor.En çok da Elbise ve Ayakkabı alanında satış yapılıyor.

Kısa vadede Türkiye’nin önde gelen bütün siteleri dahil olmak üzere 100’ün üzerinde siteyi çatısı altında toplamak , orta vadede ise alışveriş için ilk durak olma yolunda..Ben sitenin hızla ilerleyeceğine çok güveniyorum.

Sizinde zamanınız ve paranız değerliyse hiç vakit kaybetmeden Stilgiyin.com  inceleyin.

Siz daha önce stilgiyinle tanıştığınız mı?Memnuniyetiniz ne durumda ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki