14 Ocak 2014 Salı

Doğum günü pastamız

İyi geceler herkese.
Oğlumun doğum gününde yaptığım pastanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Doğum günü kutlayacaklara fikir olur en azından.Doğum günümüzü daha önce paylaştım dilerseniz Buradan bakabilirsiniz.Yapımı oldukça basit yaparken zorlanmazsınız.Sadece süslemeleri biraz vakit alıyor.Şimdiden deneyecek olan arkadaşlara kolay gelsin.

Pasta tabanı için malzemeler:

    8 adet yumurta
    2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    2 su bardağı un+nişasta karışımı (bardağın içine 1 kaşık tepeleme nişasta koyup üzerine 1 paket kabartma tozu ekledim, bardağın üzerini un ile tamamladım, kapaklı bir kapta iyice karıştırdım)
    1 çay bardağı sıcak su
    2 kaşık sıvıyağ

Ara Kreması için: 

1 çay bardağı un + 1/2 çay bardağı nişasta, 
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 
4 bardaktan biraz fazla süt, 
1 kaşık tepeleme tereyağı, 
vanilya

Üst taban için:

2 adet hazır pasta keki

İçine :

4 adet muz
Damla çikolata

Süslemesi için:

4 poşet sade kremşanti
2 su bardağı soğuk süt 
Kırmızı gıda boyası
Bonibonlar
Eti negro bisküvi


Hazırlanışı: Önce kremayı hazırladım, bir kenarda soğuması için bıraktım. Vanilya ve tereyağ dışındaki krema malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirdim, ocaktan inince içine tereyağ ve vanilya ekledim, soğuyana kadar ara ara çırptım.

Pandispanya için : önce yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırdım, yumurta aklarını bir kaseye alıp 1 fiske tuzla önce düşükten başlayıp sonra yüksek devirde kar gibi olana dek çırptım, bu arada şekeri ekleyip çırpmaya devam ettim. Daha sonra yumurta sarılarını da ekleyip önce mikseri çalıştırmadan hafifçe karıştırıp sonra mikserin en düşük ayarında çırptım. Sonra unlu karışımı 3 seferde eleyerek ekleyip karıştırdım, karışmayan yerlerini mikseri düşük hızında kısa süreli çalıştırarak karıştırdım. Kaynara yakın sıcak suyu ekleyip karıştırdım, sıvıyağı da ekleyip karıştırma işlemini tamamladım.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama karışımı her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde yaydım.
180 derecede ısınmış fırında 10-12 dk. pişirdim.

Pişen kek dinlendikten sonra ip yardımıyla ortadan 2 ye kestim.

Arasına krema sürüp isterseniz mevsim meyvelerinden koyabilirsiniz.Ben muz tercih ettim.Krema sürdükten sonra damla çikolata serptim.

Hazır kekleri de ortasından ikiye böldükten sonra 1 yada 2 parmak düz olan yerlerinden kestim arabanın üst kısmı çok yüksek olmasın diye.Hazır keklere de aralarına kremadan sürüp diklemesine dikdörtgen kekimizin üzerine koydum.

4 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırptım.
Çırptığımız kremşantiyle pastamızın üzerini ince bir tabaka halinde kremşanti ile kapladım.

Geriye kalan krem şantiyi süslemek için kullandım.Krem şantiyi gıda boyasıyla renklendirmeden önce arabanın beyaz yerlerini yıldız uçla süsledim.


Kalan krem şantiye de 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı gıda boyası ekledim.

Ve pastanın geri kalan yerlerini de yıldız uçla süslemeye devam ettim.

Arabaya göz ve far yapımı için bonibon kullandım.Tekerleklerini negro bisküviden yaptım.

Ve pastamız hazır.

Gören ve yiyen herkes bayıldı.Umarım sizlere fikir verip yardımcı olabilmişimdir.
Yorumlarınızı bekliyorum:)
Sevgiyle kalın...



4 yorum:

  1. Çok yaratıcı, çok güzel olmuş ve çok lezzetli gözüküyor :)
    Gördüğüm en çok'ları hakeden ev yapımı pasta :))
    Bana da fikir oldu, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. selam gamzecim pasta harika görünüyor ellerine sağlık
    bu arada mimlendin haberin olsun sevgilerimle
    http://pelindmrl.blogspot.com/2014/01/ksa-dair-hersey-mim-1.html

    YanıtlaSil
  3. Gizemcim güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim fikir olabildiysem ne mutlu bana:)
    Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  4. Pelincim saol hayatım mim için hemen ziyaret ediyorum cnm

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki