19 Aralık 2013 Perşembe

Yalancı Tiramisu yaptım(Bu saatte)

İyi geceler herkese..
Bu gece canım öyle bir tiramisu çekti ki anlatamam.Yapsam mı yapmasam mı arasanda kararsız kaldım.Mutfağa girdim tam yapacam bir tarafım dürtüyor git şurdan işin mi yok senin diyor.Neyse efendim bir kaç kez mutfağa girip çıktıktan sonra kolları sıvadım tiramisu yapmak için.Allahtan çocukları da yatırmıştım yoksa beni hayatta rahat bırakmazlar.Özellikle de kızım:::)Tabi bu saatte ancak hazır pasta tabanından yapılır:))
Nasıl mı yaptım tarif aşağıda:)
Malzemeler;

1 adet hazır pasta tabanı kakaolu (evde o vardı)

Islatmak için,
1 fincan ılık su
2 çorba kaşığı nesacafe
1 çorba kaşığı şeker

Kreması için,
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker

Üzeri için,
Kakao

Baştan kekimizi ıslatmak için malzemeleri karışıtıyoruz.Su,nescafe ve şekeri karıştırarak karışımı hazırlıyoruz.Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.Muhallebi ılınınca içine labne peynirini ve vanilyayı katarak mikser yardımıyla çırpıyoruz.Pasta tabanını hazırladığımız nescafeli karışımla ıslatıp muhallebinin yarısını koyuyoruz.Kekin üst kısmınıda karışımla ıslatıp yine üzerine muhallebi döküp iyice düzeltiyoruz.Buzdolabında ben 1 saat beklettim dilerseniz siz daha fazla bekletebilirsiniz daha iyi olur.Ben dayanamadım çok fazla bekleyemedim.Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpiyoruz.

Buyrun sizlerde gelin beraber afiyetle yiyelim:)
Hayırlı geceler olsun.
Hepinizi kucak dolusu öpüyorum.

2 yorum:

  1. Bak şimdi benimde çok canım çekti. Ama bu saatte yapasımda yok. En iyisi ben sizden bir dilim alayım. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler nurcancım nezaman istersen buyur gel beklerim:) öpüldün

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki