4 Kasım 2013 Pazartesi

Dünyanın en prestijli tasarım yarışması Red Dot’tan Homend’e üç ödül birden

  1. Dünyanın en prestijli tasarım yarışması Red Dottan Homende üç ödül birden

Homend, tüm dünyada onlarca ülkeden yüzlerce tasarım ofisinin binlerce proje ile katıldığı en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot Design Awards’dan bu sene tam üç ödül birden aldı. Homend’in Royaltea Konuşan Çay Makinesi; Red Dot Winner Ödülü, Pottoman Kahve Makinesi ve Functionall Mutfak Robotu ise Red Dot Honourable Mention ödüllerinin sahibi oldu.


Yenilikçi ürünleri ve şık tasarımlarıyla hayatı kolaylaştıran küçük ev aletleri üreticisi Homend, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olarak kabul edilen Red Dot’tan bu sene Royaltea Konuşan Çay Makinesi ile Red Dot Winner Ödülü, Pottoman Kahve Makinesi ve Functionall Mutfak Robotu ile Red Dot Honourable Mention ödüllerini kazandı.

Homend’in ürün geliştirme konusunda ortak çalıştığı DesignUM firması ile birlikte hazırlanan üç ürün de ilk kez katıldığı Red Dot’ta birer ödüle sahip olmayı başardı. Homend'in ilk ürün ailesinin üyeleri olarak tasarlanan Royaltea Konuşan Çay Makinesi, Pottoman Kahve Makinesi ve Functionall Mutfak Robotu ürünleri, “fonksiyonel”, “kullanıcı dostu”, “estetik” kavramlarının yanı sıra “yenilikçi ve “farklı” kavramları da düşünülerek yaratıldı.

Yarışmaya katılan ürünler, yenilikçilik, fonksiyonellik, ürünün formu, dili ve yapısı, ergonomisi, dayanıklılığı, sürdürülebilirliği, ürünün kullanıldığı çevreye uygunluğu, ürünün kullanıcıda uyandırdığı duygusal algı gibi kavram ve kriterler göz önüne alınarak değerlendiriliyor.

Red Dot hakkında:
Yarışma, Product Design (Ürün Tasarımı), Design  Concept (Tasarım Konsepti) ve Communication Design (İletişim Tasarımı) olmak üzere 3 kategoride düzenleniyor. Bunlardan Product Design kategorisi de kendi içinde sektörlere göre 19 farklı kategoriye ayrılıyor ve her kategori kendi içinde değerlendirilerek projeler ödüllendiriliyor.
Red Dot Design Award'da 4 çeşit ödül bulunuyor. “Red Dot: Best of Best”:  Yarışma bünyesinde verilen en büyük ödüldür ve sektöründe çığır açan tasarımlara verilir. Her sektörde genelde en fazla iki tasarıma bu ödül verilir. “Red Dot Winner”: Best of Best'ten sonraki en prestijli ödüldür. Yüksek tasarım kalitesiyle diğer projelerden ayrılmayı başaran ürünlere verilir. Kategorisine göre değişmekle beraber bu ödül her kategoride yaklaşık 15-20 projeye verilir. “Red Dot: Honourable Mention”: Üründeki detayların mükemmel bir şekilde çözümlendiği, çok iyi tasarlanmış projelere verilen ödüldür. Kategorisine göre değişmekle beraber bu ödül her kategoride yaklaşık 50-60 projeye verilir. “Red Dot: Design Team of the Year”: Her sene sadece bir tasarım ekibine verilir. Jürinin belirlediği ve dünya üzerinde piyasaları şekillendiren tasarımlara imza atmış ekiplere verilen çok özel bir ödüldür. Red Dot Design Award 2013'e 54 ülkeden 1865 üretici firma ve 4662 proje katıldı. Bu projeler, dünyanın farklı ülkelerine mensup, alanında uzman ve tasarım dünyasında kendini kanıtlamış profesyonellerden oluşan 37 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi.

Homend hakkında
Homend, hayatını daha iyi yaşamak isteyen herkes için ürün ve hizmetler geliştiren, sıra dışı bir elektrikli ev aletleri markasıdır. Beğenilen, özenilen, tavsiye edilen, güvenilir ve tüketici odaklı bir marka olmayı kendine misyon edinen Homend, 2009 yılı Haziran ayında kuruldu. Kuruluşundan sonra on beş ay süren Ar-Ge çalışmaları, altı fikir, yedi endüstriyel tasarım ve elli iki marka patent başvurusu olarak meyve verdi. Otuz üç farklı ürünle 2010 yılının eylül ayında ilk lansmanını yapan Homend, üretiminde sağlıklı malzemeler kullanılan, düşük enerji harcayan doğa dostu ürünler geliştirmeye öncelik vermektedir. Homend markalı 100’den fazla ürün arasında cam pişirme yüzeyli elektrikli ızgara, konuşan çay makinesi, porselen gövdeli su ısıtıcısı, akıllı hız teknolojisine sahip mutfak robotu, TUV Rheinland onaylı A enerji sınıfı özelliklerine sahip ütü, hem torbalı hem torbasız kullanılabilen elektrikli süpürge ve elektrikli şarap açacağı gibi ürünler yer alır. Pek çok yenilikçi özelliğiyle hayatı kolaylaştıran akıllı, sağlıklı ve tasarruflu Homend ürünleri, 650’den fazla satış noktasının raflarında, 7 gün 24 saat hizmet veren canlı destek hattının gücüyle satışa sunulmaktadır. Tüketicisinden fiş, fatura ya da garanti kartı beyan ya da saklama zorunluluğu istemeden, arızalı ürünü müşterisinin evinden alarak tamir eden ve yine evine teslim eden Homend, kargoda geçen süreler hariç, 48 saat içinde arızalı ürün sürecini tamamlamayı taahhüt eder. 2013 yılında Homend, tüm dünyada en prestijli tasarım yarışmalarından biri olarak anılan Red Dot Design Award’da (Almanya), Royaltea 1701 çay makinesi ile Red Dot Winner Ödülü, Pottoman 1803 Kahve Makinesi ve Functionall 2802 Mutfak Robotu ile Red Dot Honourable Mention ödüllerine layık görüldü. "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde 1701 Royaltea Konuşan Çay makinesi “Üstün Tasarım” ödülünü, 1708 Royaltea paslanmaz çelik Konuşan Çay Makinesi, 1802 Pottoman Paslanmaz Çelik Kahve Makinesi, 1803 Pottoman Plastik Kahve Makinesi ve 2802 Functionall Çok Amaçlı Mutfak Robotu ise “İyi Tasarım” ödülünü aldı. Bir dünya markası olma vizyonu ile çalışmalarına devam eden Homend hakkında daha detaylı bilgi için www.homend.com adresine başvurulabilir.

1 yorum:

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki