20 Ekim 2013 Pazar

En sevdiğim öğün KAHVALTI



Pazar günü misafirlerime hazırladığım kahvaltı sofram.Tarifleri de vereceğim.
Masada neler vardı bakalım;

Peynirli Ispanaklı börek

Misafirlerim tadına bayıldılar.Çok güzel bir börek oldu çok fazla yağlı değildi.Hemen hemen her pazar yapıyorum.Tarif portakal ağacından

Malzemeler:
  • 5 yufka
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 baş soğan + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr yağsız beyaz peynir, ezilmiş
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanması:
  1. Ispanakları yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Büyükçe bir kaba alıp, üzerine tuz karabiber serpin.
  2. Soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırın. (Kavrulmuş soğanlar ıspanağın yumuşamasını sağlıyor)
  3. Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuzu çırpın. 
  4. Yağladığız tepsiye bir yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine yağlı karışımınızdan sürün. 1,5 yufkayı parça parça bölüp bütün yufkanın üzerine döşeyin. Tekrar yağlı harçtan sürüp ıspanaklı harcınızı tepsinin her tarafına yayın. Ezdiğiniz peyniri serpin. Tekrar 1,5 kat yayıp yağlı harçtan gezdirin. Geri kalan yufkanızın ortasını bir elinizle tutup tepsiden traşacak kenarları kopartın ve tepsiye yayın. Yağı sürün. Kalan bütün parçayı yayın. En alttan sarkan kenarları içe katlayın. Kalan yağ, su, yumurta harcını gezdirin.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Lokum poğaça

Tarif yine portakal ağacından

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 adet yumurta, sarıları üzerine
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
Hazırlanması
Yumurta akları süt ,su, yağ derin bir kaba koyulur üzerine un,maya,şeker ve tuz eklenir biraz yumuşak bir hamur yapılır 1 saat mayalandırılır sonra arasına istediğimiz  malzemeyi koyup istediğimiz şekli veriyoruz.Ben iç harcına salam rendeledim. Sonrasında üzerine ayırdığım yumurta sarılarını sürüp çörek otu ya da susam serpiyorum 170-180 derecede pişiriyorum.
Patatesli Biber kavurması

1 orta boy patates
1 adet parmak sucuk
2 adet kırmızı biber
1 yumurta
Yarım çay bardağı kaşar rendesi
tuz,kekik,kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Biberleri,patatesleri ve sucuğu küp küp doğruyoruz.Sırasıyla önce biberleri az kavuruyorum.Sonra patatesleri ilave ediyorum ve kavuruyorum.Altını kısıyorum ve patateslerin yumuşamasını sağlıyorum.Sucuğu ve baharatları ilave edip 1 kez çeviriyorum.Çıpılmış yumurtayı ekliyorum ve kavurmaya devam ediyorum.En son kaşar peynirini ekleyip ocağın altını kapatıyorum.Kaşarlar tavanın sıcaklığıyla eriyorlar.Çok lezzetli oluyor ve kahvaltı sofralarına çok yakışıyor.

3 yorum:

  1. Sofra çok güzel elinize sağlık
    Ben de en çok kahvaltı sofraları süslemeyi seviyorum

    YanıtlaSil
  2. Ayyyy, ağzım sulandı. Benim de en sevdiğim öğün kahvaltı:) ve şu an çok açım:)

    YanıtlaSil
  3. Greetings from Colorado! I'm bored at work so I decided to
    browse your site on my iphone during lunch break.

    I enjoy the information you provide here and can't wait to take a
    look when I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile ..

    I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!


    Also visit my web page: grosir baju Wanita

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki