10 Kasım 2013 Pazar

Pazar Klasiği Kahvaltı Sofram...


Hayırlı geceler herkese.
Pazar günleri herkes kafasını dinlemek ister ya bende durum biraz farklı.Hemen hemen her hafta sonu özellikle pazar günü kahvaltıya misafirlerim olur.Dostlarla birlikte yapılan kahvaltı sofralarını çok seviyorum.Keyifli sohbetler eşliğinde otururuz masamıza ve saatlerce kalkmayız.Bu hafta abimleri misafir ettim bakalım neler hazırlamışım onlar için.

Menümde neler vardı;

*Mantar kurabiye
*Mantarlı omlet
*Pırasalı muffin
*Sultan lokumu
*Patates salatası
*Ispanaklı börek(Tarife üste tıklayınca ulaşabilirsiniz)

Sultan Lokumu
Malzemeler: * 25-30 gr tereyağ 
* 1 su bardağı un 
* 4-5 çorba kaşığı toz şeker 
* 2 su bardağı süt 
* 1 paket vanilya 
Hazırlanışı: Bir tencerede tereyağ ve un 1-2 dk. kavrulur. Üzerine şeker eklenir, karıştırılır. Azar azar üt eklenerek ve sürekli karıştırarak pişirilir. Oldukça koyu bir muhallebi oluyor. Ocaktan inince vanilya ve 1 kaşık hindistan cevizi eklenir, biraz çırpılır. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta dinlendirilir. İyice soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alınır, el hafif ıslatılarak yuvarlanır. Elinizi çok fazla ıslatmayın, yuvarlaması zor oluyor. Hazırlanan yuvarlaklar hindistan cevizi serpilmiş bir kap içinde sallanarak her tarafının hindistan cevizine bulanması sağlanır. Ortalarına ben bademde koydum.Dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Servis edene kadar buzdolabında bekletilir.

MANTAR KURABİYE
*1 Paket margarin(yumuşamış)
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
Kakao
Hazırlanışı:Karıştırma kabına iyice yumuşamış margini alıyoruz.Avucumuzda sıkarak daha yumuşak bir hale getiriyoruz.Üzerine unu,nişastayı,pudra şekerini,vanilyayı,kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.Huninin ucunu önce kakaoya sonra hamura batırarak mantar şekli veriyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine diziyoyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.Tarifi oktay ustanın programında almıştım.



2 yorum:

  1. oooh maaşallah hepsi birbirinden güzel görünüyor tek kelimeyle harika emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil

Sevgi ve neşe ile kalın.
Gamze Haseki